Tečaji Bownove terapije za strokovno osebje

Tečaji Bownove terapije so namenjeni razširjanju strokovnega in praktičnega znanja
poklicnih zdravstvenih delavcev (zdravstveni tehniki, fizioterapevti, zdravniki, delovni terapevti) ter terapevtov, ki se poklicno ukvarjajo z manualnimi terapijami in izpolnjujejo predpogoje za udeležbo na tečaju (NPK-maserji, refleksoterapevti).

Tečaji so strokovno pripravljeni, vendar vključujejo dobro mero humorja kliničnih primerov in priložnosti, da tečajnik občuti učinke terapije, tako kot jih doživlja klient. Strokovni priročnik vsebuje natančne anatomske ilustracije ter podroben opis posegov, ki tečajnikom omogočajo, da lažje spremljajo praktični del tečaja. 

K nazornejši predstavitvi posegov pomagajo digitalne predstavitve in anatomske ilustracije. Del tečaja je posvečen tudi seznanjanju z varnostnimi smernicami in prepoznavanju problemov, zaradi katerih je klienta treba napotiti v zdravstveno oskrbo.

Udeleženci tečajev so seznanjeni z oceno/opazovanjem klientovega fizičnega stanja in palpacije mehkiv tkiv pred in po izvajanju bownovih posegov.

Vsi tečaji Bownove terapije predstavljajo obsežen učni program. Poudarek je na praktičnem izvajanju Bownove terapije, tečaji pa vsebuje teorijo, ki dopolnjuje in obogati praktične izkušnje Bownove terapije.

                                                      Tečaj v 6. modulih  

Celoten tečaj je razdeljev v šest modulov, ki se vrstijo v razmaku 3-4 tednov.